אם אתם סבורים כי אתם זקוקים לעבודה של חוקר פרטי, ואין לכם ניסיון עם זה בעבר, מקבץ הטיפים שלפניכם ילמד אתכם כיצד הכי חכם להתנהל עם משרדים אלו. חשוב לא להיות אמוציונליים, גם אם זה קשה ובלתי אפשרי. אל תשכחו כי המשרד – תפקידו לחקור ולמסור לכם מידע אמת. משרד חקירות משרת אתכם אך מחויב לחשוף את האמת העירומה בסופו של דבר, כי לשם ביקשתם להגיע מטבע הדברים. בטיפים שלפניכם תדעו כיצד מומלץ לבחור אתה משרד החקירות ולהתנהל עמו.
מהימנות משרד החקירות – קווים לדמותה
בנוסף לבדיקות הרישיון שתצטרכו לעשות ולוודא שיש לחברה רישיון מטעמו של משרד המשפטים, מומלץ שאתם תהיו החוקרים של החוקרים שלכם ועל פי כך תדעו אם רמתם טובה מספיק לטיפול במקרה. אנו ממליצים לעקוב אחר טון הדיבור שלהם והדרך בה הם שאלו אתכם שאלות בנוגע למקרה שאתם מבקשים לחקור. חוקר מקצועי שהוא בלש בעל שם מעולם לא יצעק, יתלהם או יזדהה מבחינה אמוציונלית עם המקרה שלכם, לא חשוב כמה הוא אכזרי. במשרד חקירות בו יש עובדים מתלהמים – זה סימן לכך שהעבודה שם לא הכי מקצועית, ואז מומלץ להחליף משרד חקירות.
מסירת המידע מהחוקר – הכיצד
חוקר בדרך כלל ימסור את המידע בפגישה אתכם. לרוב, זה מה שהוא יעשה משום שהוא יניח כי גם הצד הנחקר מאזין לכם. יחד עם זאת, יש לו דרכים לשבש את היכולת להאזין ולהעביר לכם בבטחה אינפורמציה בטלפון או במייל. אם משרד חקירות מוסר מידע באמצעים דיגיטליים או טלפוניים, חשוב לוודא מולו שיהיה קשה לעלות ולהתחקות אחר השיחות ביניכם ושהתכתובת בניכם מוצפנת. בכל מקרה, במידה ויש לחוקר מידע, מומלץ לדחות את מסירתו לפגישה פרטית שתקיימו במשרד עצמו ולא באמצעי איכון טלפוניים או אינטרנטיים.
שימוש במידע שנמסר לכם
מידע מוקלט, מצולם או תמונה הוא מידע קביל בבית המשפט. משרדי חקירות יודעים באיזו איכות סאונד צריך להיות המידע ובאיזו רזולוציית וידאו/תמונה צריכים להתקבל המיצגים. ניתן גם לברר דרך הנהלת בתי המשפט מהן ראיות קבילות, באלה רזולוציות ואיזו איכות סאונד, ולבקש מהחוקרים מידע שיעמוד בקריטריונים הללו.